Pilot Paco

bio

Pilot Paco brengt folky pop en americana samen in een energieke, aanstekelijke live show. 
De drie-koppige crew zet daarbij een vol, semi-akoestisch eigen geluid neer.
De kenmerkende meerstemmige zangpartijen vertellen Paco's verhalen over vergankelijkheid, leven, vrijheid en dromen. Eind 2008 vloog Pilot Paco uit om sindsdien regelmatig te landen op de Nederlandse podia en festivals.

Stap in, stijg op en geniet van de muziek!

 
Muziekpers recent over Pilot Paco:

"Absoluut al helemaal klaar als voorprogramma" - Rob Acda Award jury
“Hartstikke leuk zeg, die gasten!” – LIVE@3FM
"Hun catchy akoestische nummers doen verlangen naar de zomer” – 3VOOR12
"Sterke liedjes vol dynamiek en speelplezier" - PlugOut (NHD)
“Van studioproject tot energieke liveband” – Noord-Hollands Dagblad
 

Historie en eerdere optredens
Pilot Paco is eind januari 2008 ontstaan uit een solo project van singer songwriter JimmyB (www.jimmyb.nl) en timmert sindsdien hard aan de weg. Hun muziek valt op.. en in de smaak! Het Noord-Hollandse trio mag zodoende op groeiende belangstelling rekenen. In de zomer van 2008 speelde Pilot Paco onder meer op de gerenommeerde (Noord-Hollandse) popfestivals Badpop (met Krezip en Leaf) en Zandstock (met o.a. Within Temptation en Alain Clark).

Meer moois volgde in 2009. Denk aan Pilot Paco's eerste LIVE@3FM, winst van de Zandstock Popprijs 2009 en optredens op o.a. Bevrijdingspop Haarlem 2009, Heineken Popweekend Alkmaar 2009 en ‘t Zandstock festival 2009 (met o.a. Kane, Van Velzen, Osdorp Posse, Rigby, Destine, King Jack, GEM).

Tussen september 2009 en januari 2010 speelde Pilot Paco niet live i.v.m. eerder gemaakte reisplannen. Vanaf begin 2010 geeft Pilot Paco echter weer vol gas! Met als resultaat o.a. diverse radiogigs zoals bij 3VOOR12NH, een finalplek in de RTV-Alkmaar-bandcompetitie, selectie voor deelname aan de Amsterdamse Popprijs 2010, en gigs als 'Best of Live' in Club Panama.

2011 is goed begonnen, o.a. met het behalen van de finale van de Rob Acda Award-bandcompetitie, het spelen met c.q. in voorprogramma's spelen van diverse 3FM Serious Talent-bands en de selectie voor het Showcasetraject van NH Pop Live

ONS DOEL
Met een energieke live-act mensen laten genieten van onze muziek.

DE INSPIRATIE/ LEGENDE ACHTER ONZE BANDNAAM
PACO voelde dat het wél kon...Vanuit een gammel schuurtje vol kieren, alsof deze daar na een orkaan was neergeploft, kwam geluid van noeste arbeid de toevallige passant tegemoet. Onvermoeibaar werkte Paco door aan zijn droom, terwijl er buiten gelachen werd om zoveel dwaasheid. Hij moest en zou er komen, hoe dan ook, op zijn manier. En dus negeerde hij de hoongeluiden van buiten. Op een dag was de schuur leeg, en Paco gevlogen... Waarheen?”

Lees meer over Pilot Paco bij Media > Pers

De Crew van Pilot Paco:
- Jim Bakker (zang/gitaar/mondharmonica)
- Laurens van Vliet (zang/basgitaar)
- Niels Bijvoet (drums/percussie).

 

 

 

 

Copyright Pilot Paco 2010
a website by Wishbone Productions